Als therapeut kijk ik niet alleen naar de fysieke klacht, maar naar jouw als mens in het geheel, lichaam, emoties en geest. Waar komt de fysieke klacht vandaan? Komt het vanuit je (werk) houding? of zijn het emoties die in de weg zitten? of zit je veel meer in je hoofd dan je wilt?

Het doel van de behandeling is het herstellen van je balans op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Als een van deze uit balans is heeft dit altijd effect op de andere niveaus waardoor klachten kunnen ontstaan. Een massagetherapie behandeling zal je bewust maken van je onbalans: niet door te denken, maar door te voelen. Vanuit je hoofd naar je hart.

Wat is een behandeling lichaamstherapie?

Bij de behandeling maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken uit de klassieke massage, traditionele Filipijnse massage Hilot, Fasica massage, triggerpoint techniek, holistic pulsing of deeptissue massage.

Daarnaast maak ik ook gebruik van oefeningen uit de Mindfulness en adem oefeningen.

Bij de eerste afspraak hebben we een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek probeer ik een goed beeld van jou te krijgen.

Voorafgaand aan iedere afspraak bespreken we waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dit kan een pijnlijke klacht zijn of een thema wat op dat moment speelt in jouw leven. Door een zo goed mogelijke afstemming met jou als persoon, ontvang je een massage die bij je past, op dat moment. Hierdoor is geen enkele massage hetzelfde. Tijdens een behandeling heb je de ruimte om de oorzaak van een klacht te onderzoeken.

Een behandeling werkt over het algemeen heel ontspannend, maar als een gevoelig punt wordt geraakt, merk je dit vaak wel.Een behandeling werkt over het algemeen heel ontspannend, maar als een gevoelig punt wordt geraakt, merk je dit vaak wel. In de dagen na een behandeling is het belangrijk om voldoende (warm) water te drinken. Dit helpt om de afvalstoffen af te voeren die door de massage zijn losgekomen.

Voor wie ?

Massagetherapie biedt verlichting bij lichamelijke pijn in bijv. rug, nek, schouders, en het gebied eromheen, benen, voeten, buik enz.. Maar ook van gevoelens van onrust, somberheid depressiviteit, stress, angst, slaapstoornissen en sociale en relatieproblemen om te kiezen voor een behandeling.

Dat massagetherapie helpt, is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen vinden wel verlichting of soms zelfs genezing van hun klachten. Dit zijn vaak chronische klachten waar de reguliere geneeskunde niet echt een oplossing voor heeft.

Dagen na een behandeling is het belangrijk om voldoende (warm) water te drinken. Dit helpt om de afvalstoffen af te voeren die door de massage zijn losgekomen.