Wat is Voetreflexologie

Voetreflexologie is een methode waarbij drukpunten/reflexpunten op en onder je voeten intensief gemasseerd worden. Dit optimaliseert de doorbloeding van de cellen die weer in contact staan met je organen.Door deze reflexpunten te masseren, wordt er gewerkt aan het zelf genezend vermogen van je lichaam.

Wat doet voetreflexologie?

Voetreflexologie een effectieve manier om je gezondheid zowel mentaal als fysiek te verbeteren. De aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar die cellen en de afvoer van afvalstoffen worden daardoor verbeterd.

Voetreflexologie is gebaseerd op de Chinese en Egyptische alternatieve geneeskunde en vindt zijn oorsprong in 4000 voor Christus. In de 20e eeuw is op basis van deze therapie een serie van reflexologie-technieken gecreëerd, die sindsdien duizenden mensen van hun klachten heeft afgeholpen.

Voetmassage

Het is vanzelfsprekend dat je altijd gedragen wordt door je voeten. Dan is het toch eigenlijk gek dat niemand ze echt goed verzorgt. Soms lekker naar de pedicure maar vaak kom je daar als je een klacht ervaart. Maar een voet massage is zo goed voor je hele gestel. Je spieren en weefsel in je voeten hebben zo veel te verduren. Teenslippers, harde dichte schoen, zachte schoenen, hakken enz. Door deze constante verandering en vaak een combinatie van teveel eelt verstijven de voeten zonder dat er iets medisch aan de hand is.

Met deze behandeling wordt zowel het weefsel als de spieren getriggerd om weer soepel en zonder stress ons weer te brengen waar we naar toe willen.