Tijdens de zwangerschap verandert er veel op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.

De massage is geheel afgestemd op de zwangerschap waarbij rekening wordt gehouden met de belastbaarheid van het lichaam.

Onder invloed van hormonen verweken de bindweefsels die buiten de zwangerschap het bekken stevig bij elkaar houden. Hierdoor kan rugpijn en bekkenpijn ontstaan. Ook kunnen klachten als beenkramp, vermoeide benen of oedeem gedurende de zwangerschap voorkomen.

Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn. Daarnaast verminderd massage de aanmaak van stresshormonen en zorgt voor minder complicaties tijdens de bevalling. Ook blijkt het percentage premature geboortes kleiner te zijn. Een massage verbetert de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

De massage kan worden ondergaan vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de bevalling. Overleg met de gynaecoloog / huisarts / verloskundige of een massage in jouw situatie bevorderlijk is. Voor de massage zal een uitgebreide intake worden afgenomen.

Wat te verwachten van deze massage:

  • Zeer ontspannend voor zowel moeder als kind
  • Verbetering van de bloedcirculatie
  • Postnatale massage helpt om sneller te herstellen na de bevalling
  • Keuze uit massage in zijligging of rugligging.